הותר לפרסום: ירון לישינסקי וזוגתו שרה מילגרם הי"ד הם הנרצחים בפיגוע מחוץ למוזיאון היהודי בוושינגטון.
ירון עלה לישראל מגרמניה בגיל 16. עבד בשגרירות עם זוגתו שרה, תושבת ארה"ב. היו צפויים להתארס בירושלים בשבוע הבא.
"הם היו האנשים הכי יפים, מבפנים ומבחוץ", סיפרה הבוקר טל נעים, דוברת שגרירות ישראל בוושינגטון, אחרי הפיגוע הקשה. "הם התחילו את הבוקר בעבודה אצלנו בשגרירות, ומי בכלל יכול היה לשער איך יסתיים היום. זה פשוט כאב לב", אמרה בריאיון לאולפן ynet.
על בני הזוג סיפרה: "צעירים, מקסימים וערכיים, אנשים טובים ומוכשרים – מטובי בנינו. הם עבדו איתנו בצוות, ואצלנו זה לא סתם צוות – זו ממש משפחה. ההיכרות בין כולנו מאוד אינטימית, במיוחד מאז 7 באוקטובר". היא שחזרה את רגעי הפיגוע: "ידענו שמתקיים אירוע במוזיאון, ושחלק מהעובדים משתתפים בו. לצערנו, גילינו שהם נפגעו כשיצאו מהאירוע, בדרכם לרכב. כל רשויות האכיפה האמריקאיות התגייסו – אך זה לא הספיק".
לדבריה, "מאז תחילת המלחמה האיומים על דיפלומטים ישראלים ברחבי העולם עלו בצורה דרמטית. אף שמתגברים אבטחה, אי אפשר ללוות כל עובד 24/7. הצוות פה עושה עבודת קודש – אבל היום זה נגמר בכאב גדול. זה מאוד קשה לדבר עליהם בלשון עבר".
המחבל נאזק וצעק: "לשחרר את פלסטין!"
הפיגוע אירע הלילה ב-21:08 לפי השעון המקומי (04:08 שעון ישראל), ממש מחוץ למוזיאון היהודי בעיר – והמחבל ירה לפי הרשויות האמריקניות "מטווח קצר" בבני הזוג שהשתתפו באירוע שנערך במוזיאון ובדיוק יצאו ממנו. במשטרה המקומית עדכנו לפנות בוקר כי לפני הירי המחבל נראה צועד הלוך ושוב מחוץ למוזיאון, ובשלב מסוים ניגש לקבוצה של ארבעה בני אדם שיצאה מהמוזיאון, שלף אקדח – ופתח באש שממנה נרצחו שני הישראלים.
לישינסקי שימש מאז ספטמבר 2022 כעוזר מחקר במחלקה המדינית של שגרירות ישראל בוושינגטון, שם היה אחראי למעקב אחר מגמות ואירועים במזרח התיכון וצפון אפריקה, חקר סוגיות רלוונטיות לדיפלומטים הישראליים וקיום קשרים עם גורמים אמריקאיים.
קודם לכן עבד כקצין ברשות האוכלוסין, כמתמחה במכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית וכעוזר מחקר באוניברסיטה העברית. הוא החזיק בתואר ראשון בלימודים בינלאומיים ומזרח אסיה מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני בדיפלומטיה ואסטרטגיה מאוניברסיטת רייכמן. בנוסף, ציין בפרופילו כי התנדב בפרויקט פר"ח ובפורום הצעירים של העמותה הישראלית-גרמנית.
שרה מילגרם שימשה במחלקת הדיפלומטיה הציבורית של שגרירות ישראל בוושינגטון, שם הובילה אירועים, חיברה בין הקהילה המקומית לנציגות הישראלית ועסקה בקידום תדמית ישראל. קודם לכן עבדה בארגון Tech2Peace בתל אביב, שם ערכה מחקר מעמיק על תהליכי שלום, בדגש על יוזמות שורשיות בקונפליקט הישראלי-פלסטיני.