במענה לקריאה ציבורית וליוזמות רגולטוריות, ענקית המזון פפסיקו משנה את ההרכב של מוצריה – האם זה תחילתו של מהפך בתעשייה?
בהתאמה להנחיות החדשות של מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), החברה החלה להסיר מרכיבים מלאכותיים מהמוצרים שלה. המנכ"ל רמון לגוארטה הצהיר: "אנחנו מובילים את שינוי תעשיית המזון כבר שנים, עם דגש על הפחתת נתרן, סוכר ושימוש בשומנים איכותיים יותר."
מה בדיוק נאסר?
במסגרת תקנות חדשות, נאסר השימוש בצבעים סינתטיים מבוססי נפט, ביניהם אדום הדרים מספר 2 וכתום B, כאשר עד סוף 2025 צפוי להסתיים תהליך הסרת שישה צבעים נוספים, בהם צהוב מספר 5 ואדום מספר 40.
מחקרים שנערכו הצביעו על השפעות בריאותיות שליליות של צבעי מאכל סינתטיים, כולל תנודות במצב הרוח, בעיות עור ודחפים אימפולסיביים למזון מעובד.