שינוי פני המזרח התיכון: הדרישות של טראמפ ומשמעותן לאזור

קרדיט צילום: רשתות ערביות

בהתפתחות דיפלומטית משמעותית, קיים נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שיחה עם נשיא סוריה אחמד א-שרע, כאשר נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן השתתף בה מרחוק, כך דיווחה סוכנות הידיעות הטורקית אנדולו.

לפי הדיווח, הפגישה הווירטואלית ארכה כשלושים דקות. בעקבות השיחה, הצהיר ארדואן כי "החלטת טראמפ להסיר את הסנקציות על סוריה היא בעלת חשיבות היסטורית" – הצהרה המרמזת על שינוי מדיניות אמריקאי אפשרי כלפי דמשק תחת ממשל טראמפ.

במקביל, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן הביע את עמדת ממלכתו בנוגע למצב האזורי: "אנו מבקשים להרגיע את המצב באזור, לסיים את המלחמה בעזה ולמצוא פתרון מקיף לסוגיה הפלסטינית", אמר בן סלמאן.

התבטאויות אלה מגיעות בתקופה של מתיחות גוברת במזרח התיכון, כאשר המלחמה בעזה נמשכת וישנן דאגות מהתרחבות העימות. הקריאה הסעודית מצטרפת למאמצים בינלאומיים לתיווך הפסקת אש ופתרון הומניטרי במוקדי העימות.

שיחת טראמפ עם א-שרע, בהשתתפות ארדואן, מסמנת שינוי אפשרי במדיניות ארה"ב כלפי סוריה, לאחר שנים של סנקציות וניתוק יחסים דיפלומטיים.

בתגובה רשמית מהבית הלבן נמסר כי ממשל טראמפ הציב בפניו שורת דרישות – בהן הצטרפות להסכמי אברהם, גירוש טרוריסטים פלסטינים וזרים, לקיחת אחריות על מתקני הכליאה של דאע"ש בצפון-מזרח סוריה וסיוע במניעת התחזקות הארגון. בנוסף, נמסר מהבית הלבן כי נשיא סוריה הציג פתיחות חסרת תקדים כלפי וושינגטון והזמין חברות אמריקאיות להשקיע בנפט ובגז הסורי.

הנשיא טראמפ הגיב לסערה בעקבות הפגישה ההיסטורית: "אנו בוחנים נורמליזציה של היחסים עם הנשיא החדש של סוריה. אני רוצה לעשות עסקה עם איראן, אבל כדי שזה יקרה היא חייבת להפסיק לתמוך בטרור ולא להחזיק בנשק גרעיני". הוא התייחס גם למלחמה בעזה: "מנסים להגיע לשלום בעזה – אבל זה לא יכול לקרות אם המנהיגים בעזה רוצחים ואונסים אנשים חפים מפשע". בנוסף הוא סיפק אמירה דרמטית נוספת ביחס לישראל: "בעתיד נמשיך לצרף מדינות נוספות להסכמי אברהם".

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן