האם מהיום אסור לאכול אבוקדו? אזהרה דרמטית לצרכנים

מועצת הצמחים פרסמה היום (ראשון) אזהרה לציבור הצרכנים בישראל, בעקבות שיווק מוקדם של פרי אבוקדו מסוג 'גליל' – עוד לפני שהבשיל כראוי. לפי ההודעה, צרכנים עלולים לרכוש אבוקדו שלא יבשיל כלל ולהתאכזב מהאיכות.

שחר גולדברג, יו"ר שולחן האבוקדו במועצה, הסביר: "לצערנו, מספר מצומצם של מגדלים שנקלעו למצוקה כלכלית בחרו לשווק את פרי הגליל מוקדם מדי – בניגוד להנחיות. מדובר בפרי שלא יגיע להבשלה תקינה, וצרכנים שרוכשים אותו צפויים לחוות אכזבה".

המועצה מדגישה כי יש להימנע מרכישת אבוקדו מסוג 'גליל' עד לתאריך 15 באוגוסט, וכי כל שיווק מוקדם מהווה פגיעה באמון הצרכנים ובתדמית הענף.

איך תזהו אבוקדו מסוג גליל?

אבוקדו מזן 'גליל' מאופיין בצורתו הסגלגלה ובקליפה חלקה יחסית. הוא שונה מהאבוקדו הנפוץ מהזן 'האס', ולכן ייתכן וקל לזהותו גם ברשתות השיווק.

מועצת הצמחים מבקשת מהציבור לגלות ערנות ולא לרכוש את הזן הזה עד למועד הבשלה המומלץ. בנוסף, המועצה פועלת לאיתור המגדלים שמפרים את ההנחיות ותבחן נקיטת צעדים נגדם.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן