יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין, איים בסיכום דיון הוועדה שעסק בעיכוב בשליחת צווי גיוס לבני ישיבות שלא לתמוך בחוק הגיוס: "אמרתי כבר בדיונים שהתקיימו אחרי מינוי שר הביטחון החדש, שאת עמדתי העקרונית אני לא קובע בהתאם לזהות היושב בלשכת שר הביטחון או לשכת ראש הממשלה. לא מעניין פה קואליציה ואופוזיציה, אני מעוניין להביא חיילים נוספים לצה"ל בהתאם לצרכים של צה"ל".
לדבריו, "גם בנושא החוק, אני פחות האמנתי בדרך של סתם שליחת צווים, לצערי הרב בינתיים אני כנראה גם צודק, אבל אני שומע שיש גם חברי וועדה שחושבים אחרת ואומרים שלא צרים שום חוק, כל עוד זה חברי וועדה אז זה יוכרע בוועדה. הבעיה שלי היא אחרת, בוועדה הזו שר הביטחון הקודם אמר תחילה שלא צריך שום חוק. גם הרמטכ"ל אמר לי שלא צריך שום חוק, יש את החוק הקיים. אז אם צה"ל יודע להסתדר בלי חקיקת חוק אז אין לי שום מוטיבציה לחוקק חוקים, לצערי נראה שצה"ל פחות יודע. כל מה שתואר פה בדיון מלמד אותי שצה"ל לא במאה אחוז באירוע. אני לא יודע למה היה צריך לזרוק בבג"ץ את המספר 3,000 שהתקבע משום מה. אני לא יכול להבין למה בגוף שבו כל טירון שומע מהיום הראשון שבצה"ל אין לא יכול יש לא רוצה, ופתאום צה"ל מסביר במשך שנה שהוא לא יכול. יש פה הרבה סימני שאלה לשר הביטחון, לרמטכ"ל, לראש אכ"א למה זו האווירה, והאווירה הזו עוברת גם להנהגה החרדית".
הוא ציין כי לא יתמוך בחוק הגיוס באם לא יעלו המכסות. "אני לא השתתפתי בשום דיון לילי אבל כן שוחחתי עם שר הביטחון החדש, הסברתי לו מה העקורות שלי, שהמספר הזה של 4,800 לא מקובל עלי, ולא מסתדר לי באותם משפטים עם הצרכים של צה"ל, וגם לא עם הדרישות, והאשמות שהמילואימניקים סובלים כי לא הארכנו את השירות הסדיר, ולכן המספר יכול וצריך להיות שונה. אני מבין שזה יהיה בהדרגה אבל לא על עשור אלא הרבה יותר סבירה. כל הנושא של אחריות אישית של המתגייס או אי המתגייס צריכה לבוא לידי ביטוי. הכלל צריך לחול על כולם, מי שתרם 3 שנים יהיה זכאי ליותר דברים מהמדינה ממי שלא תרם, זה כלל ברור. אלה העקרונות שבאופן כללי מסרתי אותם לשר הביטחון החדש שאמור לבוא בדברים עם צה"ל. אם יהיה מה להביא מבחינת ההתקדמות לדיון בוועדה נביא, על סעיפי החוק נדבר כשיהיה על מה לדבר ויש לאן להתקדם."