5 דברים שלא ידעתם על שפי פז פעילת המאבק מדרום תל אביב

שפי פז נולדה בשנת 1952 בלודז' שבפולין להורים ניצולי שואה. כשהייתה בת ארבע, עלתה עם משפחתה לישראל והתיישבה בקריית אתא. במהלך חייה התמודדה פז עם אתגרים רבים, ובגיל 22 יצאה מהארון כלסבית. היא הקימה משפחה עם בת זוגה, טלי רכלין-פז, איתה גם ניהלה עסק משותף.

פז הפכה לדמות ציבורית מרכזית בזכות מאבקה כנגד אוכלוסיית המסתננים והמהגרים הבלתי חוקיים בדרום תל אביב, ונעצרה מספר פעמים במהלך מחאות והפגנות. היא אף הורשעה במעורבות בפעולות מחאה שונות, כולל ריסוס כתובת גרפיטי על משרדי האיחוד האירופי, מה שהוביל לגזר דין מאסר של 45 ימים.

ישנם פרטים נוספים על חייה שלא כולם מכירים. הנה חמישה דברים שלא ידעתם על שפי פז:

1. פעילות פוליטית מגוונת – פז החלה את דרכה הפוליטית בשמאל, כשהייתה פעילה במפלגת מרצ, אך במהלך השנים שינתה את תפיסותיה והצטרפה למפלגת הליכוד.

2. מחלה והתאוששות – פז התמודדה פעמיים עם מחלת הסרטן – בגיל 38 חלתה בלימפומת הודג'קין, ובגיל 65 חלתה שוב, הפעם בסרטן השד.

3. מובילה מאבק נגד המסתננים – שפי פז היא דמות מפתח במאבק נגד המסתננים והמהגרים הבלתי חוקיים בדרום תל אביב, והייתה מעורבת במספר פעולות מחאה. מעניין לציין שבעבר, לפני שינוי עמדותיה הפוליטיות, הסתירה בבית שלה שוהה לא חוקי ניגרי מפשיטה של יחידת עוז.

4. עימותים עם מערכת המשפט – פז נעצרה פעמים רבות בשל מעורבותה בהפגנות נגד המסתננים ובמחאות שונות. בשנת 2020, אף פרצה לגן ילדים של נתינים זרים במחאה על מדיניות ההגירה.

5. זכתה להכרה – בשנת 2018 נבחרה שפי פז לאחת מ-50 הנשים המשפיעות בישראל על ידי מגזין "פורבס", מה שהדגיש את השפעתה הרבה בזירה הציבורית.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן