תבליני ארץ המעיינות!
כל תבלין טומן בחובו את המסע שעבר מרגע שהחל את חייו כנבט קטן ועד שהגיע אלינו לצלחת.
כמובן שככל שנשקיע יותר בתיבול נכון עם חומרי גלם איכותיים כך צבע התבשיל, הריח והטעם יטפסו במעלה השלמות ויהפכו את התבשיל למשהו מיוחד!
צבעים וריחות זה סוד התבלין!
אז אחרי שבחרנו תבלין איכותי בעצם איך משתמשים בו נכון?
את התשובה לזה נקבל מאחד התבלינאים מארץ המעיינות:
תבלינים, הם חומרי גלם עשירים בטעם, צבע וריח, מהם אתה מוסיף כמות קטנה בהשוואה לכמות התבשיל וכאשר אתה עושה את זה התבלינים משפיעים מאוד על התוצאה בצלחת.
דוכן תבלינים טיפוסי!
כל תבלין הוא עולם בפני עצמו, עם סיפור משלו, טעמים וריחות מיוחדים רק לו.
התבלינים מגיעים מעולם הצומח והחי, ויכולים להיות זרע כמו למשל חרדל, שומר, קימל או אניס.
ירק מיובש כמו פלפל שחור/ לבן או פפריקה שהיא פלפל מיובש וגרוס או טחון…
אגוזים או קליפות של אגוזים נגיד אגוז מוסקט ומשיה (שהיא הקליפה של המוסקט) ואפילו קליפה של עץ, כמו הקינמון ואפילו דג מלוח כמו אנשובי.
ז'אנר נוסף בעולם התיבול הם: עשבי התיבול.
שיכולים להאכל חיים מבושלים או מיובשים
אפשר לומר שלשליטה נכונה בתבלינים זה אחד האתגרים החשובים של כל כל מי שמתעסק במטבח!
בשימוש נכון הם יכולים לעשות את ההבדל בין רגיל למיוחד.
אך בשימוש חסר פרופורציות הם יכולים להשתלט, להפריע ואפילו להפוך את המנה ללא טעימה.
טיפ ראשון שאני יכול לתת לכם אם אתם רק מתחילים להשתמש בתבלינים, הוא להסתמך על – הדרכה כתובה לפי מידה מדוייקת.
כלומר, להשתמש קודם כל בתבלינים לפי מתכונים מדוייקים, השימוש בתבלינים הוא חלק חשוב ביותר בכל הכנת ארוחה…
לכן חשוב לבחור תבלין 100% טהור ללא אבקות ושילובים מלאכותיים!
לא תאמינו אבל יש אפילו תערובת לדג מרוקאי
אז בפעם הבאה שאתם רוצים להכין אוכל משובח תתרכזו בחומרי הגלם הכי איכותיים ותהנו ממנה שתקטוף מחמאות בלי סוף!