בכיר בחמאס השוהה בטורקיה אמר לתקשורת הסעודית כי יום השנה ה-37 לייסוד ארגון הטרור הגיע בתקופה של שקיעה עבורו, וזאת לאור קריסת טבעת החנק של הפרוקסיז.
הבכיר גילה כי "חמאס סובל ממשבר מנהיגות אמיתי. מבול אל-אקצא (הכינוי למתקפת 7 באוקטובר) התהפך עלינו והטביע אותנו בים של דם ומשברים. האחרון שבהם היה נפילת משטרו של בשאר אל-אסד בסוריה, שחמאס ניסה לאחרונה לשקם את היחסים איתו".
לפי דיווח באתר הסעודי "אילאף", ההנהגה הסורית הודיעה לארגוני הטרור הפלשתיניים כי עליהם לסגור את משרדיהם, למסור את הנשק שלהם, לפרק את מחנות האימונים ולעזוב את סוריה בהקדם האפשרי. נציין כי ארגון הטרור הפלשתיני המרכזי שפעל בסוריה היה הג'יהאד האסלאמי. לעומתו, הלשכה המדינית של חמאס עזבה על רקע תמיכתה במורדים האסלאמיסטיים בתחילת מלחמת האזרחים, מה שיצר סכסוך מול אסד.
לב"אילאף" דווח כי בכיר בחמאס בשם מוחמד נאסר נאלץ לברוח מסוריה לפני השתלטות המורדים הסורים על דמשק. כמו כן, דווח כי מזכ"ל הג'יהאד האסלאמי זיאד נח'אלה והנהגת "החזית העממית – המפקדה הכללית" נאלצו לעזוב גם כן.
נח'אלה אכן ביקר בקהיר בימים האחרונים במסגרת משלחת של הג'יהאד, שקיימה דיונים עם בכירי המודיעין המצרי בנושא המגעים לעסקת חטופים. מי שהתלווה לנח'אלה היה סגנו מוחמד אל-הינדי.
באתר הסעודי דווח כי ההערכה היא שבכירי ארגוני הטרור הפלשתיניים עברו לטהרן. לאחר מכן, ההערכה היא שהם יחפשו מדינות אחרות שיארחו אותם בשל החשש מחיסולים באיראן, כפי שקרא לראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמאעיל הנייה.
הבכיר בחמאס הוסיף כי הנהגת הארגון לא יודעת כרגע מה לעשות ולאן ללכת. לדבריו, "עזה נהרסה לגמרי" ועסקת חטופים עשויה לשפר מעט את המצב של ההנהגה.
הנהגת חמאס עדיין פועלת מדוחא שבקטאר, אך התבקשה לפעול באופן צנוע יותר, להפסיק התכנסויות ולא ליצור קשר עם עיתונאים מחוץ לקטאר. כלומר, להוריד פרופיל. עוד נטען כי נכון לעכשיו ביקורי המשלחות בחו"ל הופסקו.