מזה מספר חודשים תושבים רבים מדווחים על שיבושי מיקום בצפון ודרום הארץ. לתופעה יש השפעה רחבה מאוד בקרב ציבור הנהגים ונוסעי הדרכים, כי אפליקציות הניווט המבוססות מיקום, כבר לא יכולות לשרת אותם בדרכים. אך הבוקר (חמישי) התופעה הגיעה גם למרכז הארץ ומשרד התחבורה ומערך הסייבר מציע דרכי פעולה אפשריות.
1. לניווט – הורדת מפות לשימוש אוף-ליין בגוגל מפות: הגדרות – כשאין חיבור לאינטרנט – מפות אופליין – בחירת מפה משלך – בחרו את המפה הרלוונטית ושמרו. (ייתכנו הגדרות שונות בטלפונים שונים).
2. באפליקציות מבוססות מיקום לשירותי הזמנת אוכל – ניתן להזין את הכתובת הרצויה בשדה של כתובת למשלוח.
3. לניווט בתחבורה ציבורית – ניתן לתכנן את מסלול הנסיעה באמצעות האתר הרשמי של משרד התחבורה, להיעזר במרכזי השירות או במוקדי השירות של המפעילים.
כמו כן, ציבור הנוסעים בתחבורה הציבורית צריכים לשים לב כי המידע על מיקום האוטובוס ומרחקו מהנקודה לא מהימן. גם במקרה הזה ניתן לקבל מענה טלפוני במקודים השונים.
כאמור, תושבים ממרכז הארץ דיווחו הבוקר (חמישי) על שיבושים באפליקציית waze, במסגרתם המיקום שמתקבל הוא ביירות. כמו כן, תקלות מיקום אחרות התרחשו במספר אפליקציות מבוססות ניווט כמו גוגל מפות ו-moovit.
כבר בתחילת המלחמה נמסר ממערך הסייבר כי "במהלך הלחימה מופעלים באופן יזום שיבושי gps לצרכים שונים. על האזרחים להיות מודעים לכך שהפעלת השיבוש יכולה לגרום לתופעות שונות וזמניות ביישובים מבוססי מיקום"