המפגש המקצועי התקיים בתעשייה האווירית בישראל, בהובלת מנהלת חומה במפא״ת שבמשרד הביטחון. המפגש כלל יומיים של דיונים בהשתתפות התעשיות הביטחוניות הישראליות: התעשייה האווירית, אלביט מערכות ו-MBDA הגרמנית.

מערכת חץ, הכוללת את המיירטים חץ 2 וחץ 3, פותחה בשיתוף פעולה בין ישראל וארה״ב כדי להתמודד עם איום הטילים הבליסטיים ארוכי הטווח, כאשר הקבלן הראשי של הפרויקט הוא התעשייה האווירית. המערכת הוכיחה את יעילותה נגד מתקפות טילים איראניות ב-14 באפריל 2024 וב-1 באוקטובר 2024. החץ נחשבת לאחת ממערכות ההגנה המתקדמות ביותר בעולם, המשתמשת בטכנולוגיות מתקדמות ביותר.

מנהלת חומה במפא״ת ממשיכה להוביל את הפיתוח והייצור של שכבות ההגנה האווירית של מדינת ישראל, תוך כדי חיזוק קשרים ושיתופי פעולה עם גורמים בינלאומיים בתחום ההגנה מפני טילים ותמיכה בתעשיות הביטחוניות הישראליות.

בועז לוי, מנכ״ל התעשייה האווירית: "מערכת החץ לא רק מספקת מענה לאיומים הביטחוניים של זמננו, אלא גם עדות לשותפות האסטרטגית והמקצועית בין ישראל, גרמניה וארה"ב. אנו גאים להוביל פרויקט כה משמעותי וחשוב עבור ישראל ובעלות בריתה, תוך שמירה מתמדת על ביטחון ישראל".

כזכור, במהלך מלחמת חרבות ברזל נחשפנו לעוצמה ולחשיבות מערכת ההגנה חץ 3, אשר יירטה בהצלחה טילים בליסטיים רבים שנורו לעבר ישראל. בתעשייה האווירית עמלו כבר זמן רב על מכירת המערכת לגרמניה, אך נרשמה בעיה בעבודה, שנפתרה בהמשך מצד העובדים שדרשו הטבת תנאים.

קרדיט צילום: משרד הביטחון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות נוספות

דילוג לתוכן