לאחר דיון מרתוני של כ-11 שעות, נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית הודיע כי יאפשר ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ולממשלה להגיע ל"פתרון יצירתי" בסוגיית פיטורי ראש השב"כ רונן בר עד אחרי חג הפסח. "לאחר שראינו ניצוצות של נכונות בין מזכיר הממשלה והיועצת, אנחנו נותנים לכם עד אחרי פסח להגיע לפתרון יצירתי ככל האפשר", אמר עמית, והוסיף כי בית המשפט מעודד הידברות בין הצדדים.
השופטת דפנה ברק-ארז אף הציעה לצדדים להגיש הצעה משותפת, ואילו השופט נעם סולברג ציין כי הם "יודעים להיות יצירתיים וזריזים". עם זאת, ברק-ארז העלתה גם רעיון לפיו ניתן להמתין עם הפיטורים עד לסיום החקירה בפרשת "קטאר-גייט", באומרה: "יש חקירה. תסתיים החקירה – יפוג ניגוד העניינים".
אולם נציג הממשלה, עו"ד ציון אמיר, דחה את ההצעה וטען כי היא מהווה "מסר מסוכן", שכן היא עלולה לתמרץ ראשי שב"כ עתידיים לפתוח בחקירות כדי להאריך את כהונתם. הנשיא עמית התערב ודחה את הטענה, באומרו כי מדובר ב"תיאוריות קונספירציה".
במהלך הדיון, השופט סולברג הציע לממשלה לשקול פנייה לוועדה למינוי בכירים בנוגע לפיטורי בר, אך עו"ד אמיר ומזכיר הממשלה יוסי פוקס דחו את ההצעה בנימוק שמדובר בהליך ממושך מדי בהתחשב באתגרים הביטחוניים הדחופים, וכי לא ניתן לכנס את הוועדה.
ההחלטה של בג"ץ נותנת לממשלה וליועמ"שית שהות נוספת למצוא פשרה בסוגיה הטעונה של פיטורי ראש השב"כ, בניסיון למנוע עימות חוקתי. עם זאת, נותר לראות האם הצדדים יצליחו לגשר על הפערים ביניהם ולהגיע להסכמה בפרק הזמן שהוקצב לה.