התבטאות חריגה של האקאן בייראקצ'י, ראש מכון טורקי לעריכת סקרים, לפיה "תוך 72 שעות הצבא הטורקי יכול להיכנס לתל אביב", עוררה סערה תקשורתית בישראל.
ד"ר חי איתן כהן ינרוג'ק, חוקר בכיר במרכז משה דיין באוניברסיטת תל אביב, ממהר לצנן בשיחה למעריב. "אני מכיר את הדמות. זה דמות, אפשר לקרוא לו ליצן, ליצן תקשורתי, שכדי לקבל אהדת הציבור וסימפתיה וכותרות, הוא ידוע שאומר, הוא ידוע עם ההצהרות השערורייתיות שלו מסוג זה", אומר ד"ר כהן ינרוג'ק. הוא מדגיש כי מדובר ב"ראש מכון לעריכת סקרים" ולא במכון מחקר, ומתפלא "איזה מין רמה יש בטלוויזיה הטורקית שמעלים לשידור אנשים מסוג זה".
אומרו, בייראקצ'י איננו ראש מכון מחקר ביטחוני אלא מנהל מכון סקרים, ולא נושא בתפקיד ממלכתי או ביטחוני רשמי. "נאל באדם הידוע בהצהרות שערוריות מהסוג הזה", טוען כהן ינרוג'ק ומוסיף בביקורת על איכות השיח בטלוויזיה הטורקית: "זה מלמד על הרמה שמעלים לשידור דמויות כאלו".
לצד ההצהרות הפרובוקטיביות, כהן ינרוג'ק מזהיר מהתפתחות אפשרית מסוכנת: "בפעם הראשונה בהיסטוריה, ישראל וטורקיה הופכות לשכנות בזירה הסורית, וזה יכול להוביל לחיכוך – ביבשה, באוויר וגם בים".
הוא מצביע על האקלים הרטורי מצד ממשלתו של רג'פ טאיפ ארדואן, שבוחרת בקו תקיף כלפי ישראל באופן עקבי, תוך שימוש בדמוניזציה ובדה לגיטימציה של המדינה.
חרף המתיחות, כהן ינרוג'ק סבור שעל ישראל לנהוג באיפוק ואחריות: "אין אינטרס ישראלי לפתוח חזית ישירה עם טורקיה. אנחנו חייבים לשחק את המשחק הזה.
בהקשר האזורי, מזכיר כהן ינרוג'ק את תפקידו של הנשיא דונלד" טראמפ שביטא אהדה כלפי ארדואן ואף הציע לשמש כמתווך בין אנקרה לירושלים. "טראמפ הוא איש עסקים – ואם ארדואן פותח בפניו דלתות כלכליות בסוריה, זו הצעה קשה לסירוב".